Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Etkinlikleri kapsamında 4 Mart 2022 Cuma günü Yunus Emre Konferans Salonu’nda merhum Prof. Dr. İbrahim Çalışkan Hocamız anısına “Prof. Dr. İbrahim Çalışkan’a Vefa” paneli gerçekleştirilmiştir.

Sunumunu Dr. Öğretim Üyesi Hadi Ensar Ceylan’ın yaptığı program Doç. Dr. Fatih Koca’nın Kur’ân-ı Kerîm tilaveti ile başlamıştır. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Şamil Dağcı’nın açılış konuşmaları sonrası merhum hocamızın ilmi hayatı ile ülkemiz akademisine katkılarına ilişkin bir slayt gösteriminde bulunulmuştur.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Osman Taştan’ın yürüttüğü panele Prof. Dr. Ali Dere “Yurtiçi-Yurdışı Yaşantısında İlmî ve İnsani Yönüyle İbrahim Çalışkan Hocamız”, Doç. Dr. Oğuzhan Tan “Prof. Dr. İbrahim Çalışkan Hocamızın Gözünden Türkiye’de İlahiyat Eğitim-Öğretimi”, Dr. Ekrem Keleş “Din İşleri Yüksek Kurulu Çalışmaları ve Prof. Dr. İbrahim Çalışkan” başlıklı konuşmalar ile katılım göstermişlerdir.

Panel sonunda Prof. Dr. Kadir Arıcı, Fahrettin Aşık, Arif Soytürk, Prof. Dr. Nesimi Yazıcı, Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal, Prof. Dr. Mehmet Münir Atalar, Prof. Dr. İbrahim Maraş, Namık Kemal Okumuş ve Dr. Hasan Yücel hocamız hakkında düşünce ve hatıralarını paylaşmışlardır.