Fakültemiz Temel İslam Bilimleri Bölümü ve İslam Mezhepleri Tarihi Anabilim Dalı 26.11.2021’de Yunus Emre Konferans Salonu’nda merhum Prof. Dr. Hasan Onat Hocamızın anısına “Prof. Dr. Hasan Onat’a Vefa” başlıklı bir panel gerçekleştirdi.

Panel öncesinde Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ın katılımıyla, Onat Ailesi tarafından fakültemiz kütüphanesine bağışlanan Prof. Dr. Hasan Onat Kitaplığı’nın açılışı yapıldı.

Protokol konuşmaları ile başlayan panelde ise sırasıyla Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şaban Ali Düzgün, fakültemiz dekanı Prof. Dr. Şamil Dağcı ve rektörümüz Prof. Dr. Necdet Ünüvar, merhum hocamız hakkındaki duygu ve düşüncelerini paylaştı. Başkanlığını Prof. Dr. Sönmez Kutlu’nun yaptığı panele Prof. Dr. Osman Aydınlı, Prof. Dr. Ahmet Akbulut, Prof. Dr. Halis Albayrak ve Prof. Dr. Nahide Bozkurt konuşmacı olarak katkıda bulundu.

Panelin başında Onat’ın hayat hikayesi ve TV programlarından bir kesit dinleyicilerle paylaşıldı. Prof. Dr. Osman Aydınlı, Onat’ın İslam Mezhepleri Tarihi kürsüsüne katkılarından, akademik çalışmalarından ve bilimsel faaliyetlerden bahsetti. Prof. Dr. Ahmet Akbulut, Onat’ın yakın arkadaşı olarak birlikte yaptıkları çalışmaları, şahit oldukları hadiseleri, ortak anılarını anlattı. Prof. Dr. Halis Albayrak da Onat’ın kitap okuma alışkanlığına, akademik gelişmeleri takip etme hassasiyetine değindi. Prof. Dr. Nahide Bozkurt ise Onat’ın insanı merkeze alan ve insana saygıyı önceleyen bakış açısına dikkat çekti.

Panel; merhum hocamız Prof. Dr. Hasan Onat’ın kardeşi Savaş Onat, hocası Prof. Dr. Ethem Ruhi Fığlalı ve sevenlerinin hatıralarını dinleyicilerle paylaşmalarının ardından sona erdi.