Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Danışmanı ve Bolgar İslam Akademisi Sorumlusu Kamil İSHAKOV’u temsilen Kazan İslam Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Dr. Ramil K. Adygamov başkanlığındaki heyet 16.03.2017 Perşembe Günü fakültemizi ziyaret etti. Dekanımız Prof. Dr. İsmail Hakkı ÜNAL tarafından kabul edilen heyete fakültemiz hakkında bilgi verildi. Görüşmede fakültemizden bazı hocalarımız da hazır bulundu. Misafir heyet, Tataristan’daki “Bolgar İslam Akademisi”nin eğitim öğretim faaliyetlerini ileri bir seviyeye taşımak için fakültemizin katkılarını çok önemsediklerini, bu bağlamda, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden bazı öğretim üyelerinin Bolgar İslam Akademisi’nde ders vermesini arzuladıklarını belirtti. Dekanımız, söz konusu kuruma akademik destek vermekten mutluluk duyacaklarını ve bu işbirliğinin resmi bir protokol çerçevesinde yürütülmesinin daha uygun olacağını ifade etti. Görüşme, karşılıklı iletişim ve işbirliğinin sürdürülmesine yönelik temennilerle son buldu.