Arkeolojinin Tarih Araştırmalarındaki Yeri ve Önemi
       Üçüncüsü düzenlenen Disiplinlerarası ve Tematik İslam Tarihi Seminerleri’nde bugün konuşmacı olarak Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümünden Sayın Doç. Dr. Serdar Hakan ÖZTANER fakültemize teşrif etmişlerdir. Kendisi “Arkeolojinin Tarih Araştırmalarındaki Yeri ve Önemi” adlı semineriyle kalıntı ve eserlerin gün ışığına çıkarılması ve anlamlandırılması konusunda dinleyicileri aydınlatmıştır. Öncelikle arkeolojinin bilim haline gelmesiyle ilgili tarihsel bir panorama çizip bu alana önemli katkılar sağlayan şahsiyetlerden bahsetmiştir. Ardından tarihi kalıntıları anlamlandırabilmek için gerekli olan tarihlendirme yöntemini açıklamış, yardımcı diğer ilimlerden söz etmiştir. Anadolu’da yaşamış Uygarlıklara ait arkeolojik çalışmalarla elde edilen antik kentlere dair pek çok görsel malzeme sunarak  dinleyicileri tarihte bir gezintiye çıkarmıştır. Bilimsel başkanlığını ve proje yürütücülüğünü yaptığı Aydın’ın Sultanhisar ilçesi sınırları içerisinde bulunan Nysa Antik Kenti’nin kazı ve restorasyon çalışmalarını örnek göstererek seminerini noktalamıştır.
      Program, Dekanlık adına verilen plaket ve İslam Tarihi Anabilim Dalı adına verilen çiçek takdimi ile son bulmuştur.