Kuruluşunun 70. yılı olan 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen kutlama töreninde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Türkiye’nin ilahiyat markası’ olarak tescillediği Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, dünyadaki marka değerini de her geçen yıl yükseltmeye devam ediyor.

Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu olan QS, 2022 yılı alan bazlı dünya üniversiteleri sıralamasını yayınladı. Listede Ankara Üniversitesi 2 ana alan ve 9 alanda sıralamaya girdi. Teoloji, ilahiyat ve dini çalışmalar alanı başta olmak üzere sıralamada yer aldığı tüm alanlarda yükselişini sürdürdü.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, teoloji, ilahiyat ve dini çalışmalar alanında faaliyet gösteren fakülteler arasında dünya sıralamasında 53. sıraya yükselerek büyük bir başarıya imza attı. ‘Ankara İlahiyat ‘ Türkiye’den sıralamaya giren tek ilahiyat fakültesi olmanın yanı sıra, Ankara Üniversitesi’nin de en başarılı fakültesi oldu.

Sıralamada Ankara İlahiyat; UCLA, UCSB, SOAS, Baylor, Manchester, Exeter ve Texas gibi üniversitelerle aynı band (51-100) aralığında yer alarak Pittsburg, Indiana, UCL, Glasgow ve Rice gibi dünyaca ünlü pek çok üniversitenin ilahiyat fakültelerini geride bıraktı. ‘Ankara İlahiyat’ diplomasının dünyadaki geçerliğini, gücünü ve etkisini gösteren bu başarıda emeği, katkısı olan tüm iç ve dış paydaşlarımıza teşekkür eder; bu vesileyle Fakültemizin ulusal ve uluslararası marka değerini daha ileri noktalara taşıyacağına olan inancımızı, güvenimizi ve kararlılığımızı bir kez daha belirtmek isteriz: ‘Nice başarılara Ankara İlahiyat!’…

https://www.topuniversities.com/subject-rankings/2022