Ankara Üniversitesi, Oş Devlet Üniversitesi ve Türkiye Diyanet Vakfı arasındaki işbirliği anlaşması uyarınca Fakültemizde hazırlık sınıfı öğrenimi gören Oş Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi kız öğrencileri yılsonu programı, 23.05.2018 tarihinde Yunus Emre Konferans Salonu’nda yapıldı. Programa Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mesut Okumuş, Kırgızistanlı öğrencilerimizin Fakültemiz Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Nedim Serinsu ile Türkiye Diyanet Vakfı’ndaki koordinatörü Dr. Hatice Görmez’in yanı sıra, öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz katıldı.

Programda, Kırgız öğrencilerimiz öğrenme kazanımlarına dayalı sunum ve etkinlikler gerçekleştirdi. 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılsonu itibariyle Oş İlahiyat Fakültesi ile Fakültemiz arasındaki akademik işbirliği 25. yılını tamamlamış bulunuyor. Orta Asya’da doğru dini bilginin yerel ihtiyaçlar ve şartlara uyumlu olarak verilmesini amaçlayan Oş İlahiyat Fakültesinde, halen İlahiyat alanının farklı branşlarında yüksek lisans ve doktorasını Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamlayan Kırgızistanlı on öğretim elemanı görev yapıyor.