Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif FİDAN – Eyüp Sabri Paşa ve Tarihçiliği
Bahar Dönemi Disiplinlerarası ve Tematik İslam Tarihi Seminerlerinin ikincisi Yıldırım Beyazit Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif FİDAN’ın “Eyüp Sabri Paşa ve Tarihçiliği” adlı sunumu ile gerçekleşmiştir. Sayın Fidan, bu konuyu doktora tezi olarak çalışmış ve dinleyicilere tez yazım sürecindeki deneyimlerini aktarmıştır. Kendisi bu çalışmasında konunun belirlenmesinden planlama, araştırma ve yazma aşamasına kadar pek çok hususu paylaşmıştır. Biyografi çalışmanın metoduyla ilgili bilgiler verip tezinin içeriğine dair pek çok hususa da değinmiştir. Lisansüstü çalışma yapacak olan araştırmacılara örneklik teşkil eden Sayın Fidan’a plaket takdim edilmiş ve seminer sona ermiştir.
Programdan Kareler