Meridyen Derneği tarafından, ilmî hayatını Hz. Peygamber’i anlamaya ve anlatmaya adamış kimselere vefa duygularını dile getirmek amacıyla takdim edilen Hadis ve Sîrete Hizmet Onur Ödülünün sahibi, araştırma ödüllerinden farklı olarak, hadis ve siyer alanındaki akademisyenlerin ve hocaların önerileriyle belirlendi. Sunulan teklifler ve yapılan değerlendirmelerin neticesi olarak, Hadis ve Sîrete Hizmet Onur Ödülü, 2011 senesinde ahirete irtihal eden Fakültemiz Temel İslam Bilimleri Hadis Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi merhum Prof. Dr. Talat Koçyiğit’in hâtırasına takdim edildi. Ödülü Talat Koçyiğit’in oğlu Selçuk Koçyiğit aldı.
Meridyen Derneği’nin Sonpeygamber.info Projesi kapsamında düzenlenen VII. Hadis ve Sîret Araştırmaları Ödül Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 16 Aralık 2017 Cumartesi günü saat 12:00’de Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ulusal düzeyde iki yılda bir düzenlenen bu yarışmada makale, yüksek lisans ve doktora tezlerine verilen ödüllerin doktora tez kategorisinde Doktora Mansiyon ödülünü “Belagat Açısından Buhârî ve Müslim’de Mecaz İçeren Hadisler” başlıklı teziyle Fakültemiz Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Duran Ekizer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.