İcatları ve Buluşları ile Müslüman Bilim Adamları Resim Sergisi Fakültemizde Gerçekleştirildi. 

     21 Aralık-22 Aralık 2017 tarihleri arasında “İcatları ve Buluşları ile Müslüman Bilim Adamları” sergisi gerçekleştirilmiştir. Sergi, Prof. Dr. Eyüp Baş (Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi  Anabilim Dalı Öğretim Üyesi), Doç. Dr. Fatih Erkoçoğlu (Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi), Yrd. Doç. Dr. Nurullah Yazar (Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi  Anabilim Dalı Öğretim Üyesi) ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Necati Barış (Yozgat Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Siyer-i Nebi ve İslam Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi) koordinatörlüğünde düzenlenmiştir. Serginin açılışı Fakültemiz Dekan Yardımcısı Sayın Doç. Dr. İhsan Çapcıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşmiştir. Öğrencilerimizin ilgi ve beğenisini toplayan sergiye ilerleyen vakitlerde Dekanımız Sayın Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal da iştirak etmişlerdir. Büyük bir beğeniyle sergiyi gezen Sayın Dekanımız, bu tarz etkinliklerin sık sık yapılması gerektiğini vurgulamıştır. 
     Sergi, Müslüman bilim adamlarının tıp, matematik, fizik, kimya coğrafya ve astronomi alanlarındaki icat ve buluşlarını içermektedir. Sergide kullanılan birçok fotoğraf Doç. Dr. Fatih Erkoçoğlu’nun arşivine aittir.
    18-19 Aralık’ta Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde açılışı gerçekleştirilen sergi, 22 Aralık Cuma günü fakültemizde devam etmekte olup 25-26 Aralık tarihlerinde de Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nde sergilenecektir. İlgilenenlere duyurulur….