Disiplinlerarası ve Tematik İslam Tarihi Seminerlerinin ikincisi 19 Ekim 2017 Perşembe günü her zamanki gibi fakültemiz Ebu Hanife Salonunda gerçekleşmiştir. Bu seminerde Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Mehmet Nur Akdoğan sunum yapmıştır. Dr. Akdoğan, İmamiyye Şiası Kaynaklarına Göre Hilafetine Kadar Hz. Ömer başlıklı sunumunda katılımcıların ilgisini çekecek bilgiler aktarmıştır. İmamiyye Şiası kaynaklarında çizilen Hz. Ömer portresi ile Sünni kaynakların ortaya koyduğu Hz. Ömer portresini karşılaştırmalı olarak gözler önüne sermiştir. Fakültemiz öğretim elemanları, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin dikkatle takip ettikleri seminerin sonunda Mehmet Nur Akdoğan dinleyenlerin sorularına cevap vermiştir. Seminer programı Dr. Mehmet Nur Akdoğan’a günün anısına İslam Tarihi Anabilim Dalı tarafından verilen plaket takdimi ve fotoğraf çekimiyle sona ermiştir.