Alimler Cemiyeti (Münteda’l-Ulemâ) Genel Sekreteri Dr. Saîd b. Nâsır el-Ğâmidî başkanlığındaki üç kişilik heyet, 16.03.2017 Perşembe günü fakültemize bir ziyaret gerçekleştirdi. Dekanımız Prof. Dr. İsmail Hakkı ÜNAL tarafından kabul edilen heyetle yapılan görüşmede fakültemizin bazı hocaları da hazır bulundu. Fakültemiz hakkında bilgilendirilen el-Ğâmidî; ortak bir tarihe ve kültüre sahip olduğumuzu, Alimler Cemiyeti olarak, özellikle ilahiyat, tarih gibi sosyal bilimler alanında, İslam dünyasındaki bilimsel faaliyetlerin takibine önem verdiklerini, çeşitli kurslar düzenlediklerini, önemli bazı Türkçe ve Osmanlıca eserleri Arapça’ya çevirmek istediklerini, bu bağlamda fakültemizin bilimsel birikiminden istifade etmek istediklerini belirtti. Misafir heyete, fakültemizin, bilimsel işbirliğinden memnuniyet duyacağı ve bu bağlamda iletişimin sürdürülmesinin önemi ifade edildi.  Karşılıklı hediyelerin sunulmasının ardından görüşme sona erdi.