Suudi Arabistan Bilim Ödülleri Kurumu Genel İdare Kurulu Başkanı Dr. Nasser İbrahim Al-Tuwaim başkanlığındaki üç kişilik heyet 01.12.2016 tarihinde fakültemize bir ziyaret gerçekleştirmişlerdir. Dekanımız Prof. Dr. İsmail Hakkı ÜNAL tarafından kabul edilen heyete fakültemiz hakkında detaylı bilgi verilmiştir. Karşılıklı işbirliği içerisinde eğitim faaliyetlerinde bulunma konusunda fikir birliğine varılmış ve iyi dilek temennilerinde bulunulmuştur. Görüşmede Suudi Arabistan’daki üniversiteler ile fakültemiz arasında yapılabilecek protokollerin öğretim üyesi ve öğrenci değişimi için büyük fayda sağladığı ve bu konuda bir an önce somut adımlar atılması gerektiği konuşuldu. Görüşmeye katılan öğretim üyelerimiz, ilahiyat alanında Türkiye’de yapılan ilmi çalışmaların Suudi Arabistan’da ilgili çevrelerde bilinmediği ve bu anlamda tanıtım faaliyetlerinin yapılması gerektiğini belirttiler. Karşılıklı hediye takdiminin ardından görüşme sona ermiştir.

img_1928

img_1938