3268 mt. yüksekliğiyle İç Anadolu’nun en yüksek 2. Stratovolkan dağı olan Hasan Dağı’na Ankara H.T.D. Doğa sporları topluluğu ile beraber Üniversitemizi ve fakültemizi temsilen öğrencimiz Mehmet Alperen SAZ tırmanış yapmıştır. Öğrencimizi tebrik ediyor başarılarının devamın diliyoruz.
Öğrencimizin Notu:
Aksaray/Helva Deresi üzerinden ulaştığımız Ana kampımızı 2000 metreye kurduk. 2000 metreden 22 mayıs 03.55’te başlayan 11 sporcunun katıldığı tırmanışımız ile Yılan Kar rotası üzerinden buz, kar, çarsak gibi birbirinden farklı zemin yapıları üzerinden 8 saatte zorluklar içerisinde zirveye ulaştık, zirve defterini imzaladık. Zirvede 20 dakika kadar açık havada ufku seyrettik, Erciyes ve Aladağları görebildik. Sonra Şiddetli bir rüzgâr ve bulutlar zirveyi çevreledi.
Zirveye ulaştığımız Hasan Dağı’ndan inerken hava aniden bozdu. Klasik rota diye tabir edilen rota üzerinden gerçekleştirdiğimiz inişimizi; sis, şiddetli dolu ve yağmurla birlikte, kar ve ıslak zemin sebebiyle çetin şartlarda ancak 3 saat sürede saat 15.00  sularında tamamlayabildik.
Tırmanışımı daha önce bu rotayı tırmanmayı deneyen, zirveye çok yaklaşan ancak zirveye ulaşmayı başaramayan ve buna çok üzülerek geri dönen Üniversitemiz İlahiyat fakültesi hocalarından merhum Prof. Dr. Salih Akdemir’e ithaf ediyorum. Akdemir’in geri döndüğü Hasan Dağı tırmanışı ile ilgili kaleme aldığı yazısından bir sözünü paylaşmak istiyorum;
“Yaşam, zaman geçirmek için değil, Varlık ile bütünleşerek ve dolayısıyla İlahî Akışa dâhil olarak bir şeyler yapmak içindir!”
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi lisans öğrencisi Mehmet Alperen SAZ

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC


SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC


asagiin