Tayland Krallığı, Emir Songkla Üniversitesi, İslami İlimler Fakültesi’nden akademik ilişkilerden sorumlu Dekan Yardımcısı Dr. Mohammed Roflee Waehama ve beraberindeki üç akademisyenden oluşan heyet fakültemize 19.11.2015 tarihinde resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.
Misafirleri kabul eden Sayın Dekanımız İ.Hakkı Ünal fakültemiz lisans ve lisansüstü programları hakkında bilgi verirken, Dr. Roflee, iki üniversite arasındaki protokole dayalı öğrenci değişimi programı ve işbirliğinin arttırılmasının önemine değindi. Kendisi de İslam tarihi alanındaki yüksek lisansını Türkiye’de tamamlandığını, Tayland’dan Türkiye’ye devlet bursuyla gelen ilk öğrencilerden biri olduğunu belirten Dr. Roflee, Türkiye’nin ilahiyat araştırmaları alanında öğrencileri için çok büyük bir imkân olduğunu belirtti.
Öğrenci değişim programı yanında, fakültemiz zengin öğretim kadrosundaki akademisyenleri de kısa-orta veya uzun dönemli programlar dahilinde Pattani’de, fakültelerinde görmekten mutluluk duyacaklarını belirterek bu konuda aciliyetle çalışmalara başlamak istediklerini belirtti.
Son olarak, Dr. Roflle 23-25 Mart 2015 tarihlerinde Pattani İslami İlimler Fakültesi’nde “Değişen Dünya’da İslami Değeler” teması ile gerçekleştirilen 3. İslami İlimler Konferansı’na uzak mesafeye rağmen katılarak katkılarını sunan Prof.Dr. İ. Hakkı ÜNAL ve Prof.Dr. Bünyamin ERUL’a tekrar teşekkür ederek gerek 4. konferans gerekse diğer akademik faaliyetlerde işbirliğine devam etmek istediklerini belirtti.
Ziyaret, heyetin fakültemiz kütüphanesi ve diğer bölümlerini gezerek bilgi almaları ardından son buldu.
IMG_0300
IMG_0304
IMG_0309
20151119_105937(0)
20151119_113554