Malezya’nın Kelantan Eyaleti Başbakan Yardımcısı Dato’ Mohamed Amar Abdullah başkanlığında, aralarında Kelantan Yükseköğretim, Bilim ve Teknoloji Bakanı Dato’ Dr. Mohamed Fadzli Hassan’ın da bulunduğu bir heyet, 14 Temmuz 2015’te Fakültemizi ziyaret ettiler.  Fakülte Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal, heyete fakültemizin kuruluşu ve bölümleri, yürüttüğü lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim hakkında bilgiler verdi. Ardından konuk Başbakan Yardımcısı, Kelantanlı gençlerin bilhassa sağlık, mühendislik ve ilahiyat alanlarında Türkiye’de öğrenim görmelerini arzu ettiklerini belirtti. 13 Temmuz 2015 tarihinde YÖK ile ikili işbirliği anlaşması imzaladıklarını ifade ederek Kelantanlı gençlerin ilahiyat alanındaki eğitimlerini hem lisans tamamlama, hem lisans, hem de yüksek lisans ve doktora düzeylerinde Türkiye’nin İlahiyat fakültelerinde ve Ankara İlahiyat Fakültesi’nde görmelerini istediklerini ifade etti.