İlahiyat Fakülteleri Mantık Anabilim Dalları tarafından her yıl düzenlenen koordinasyon toplantısının beşincisi bu yıl, fakültemiz ev sahipliğinde gerçekleşti. 10-12 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleşen toplantıya kırka yakın mantıkçı katıldı. Toplantı fakültemiz Yunus Emre konferans salonunda gerçekleşti. Program biri açılış oturumu olmak üzere dört oturum ve değerlendirme oturumu şeklinde gerçekleşti.

Programın açılış konuşmasını ev sahibi olarak sayın dekanımız Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal yaptı.

v. mantık- 5235

Açılış oturumunun onur konuğu, fakültemiz emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Necati Öner’di. Kendisi de bir mantıkçı olan Öner, genç mantıkçıları görmekten çok büyük bir keyif aldığını, sevindiğini söyledikten sonra genç mantıkçılardan kültürümüze ait mantık eserlerini gün yüzüne çıkarıp bilim insanlarının hizmetine sunmalarını istedi. v. mantık_5245

Mantıkçı olmanın her bakımdan büyük bir avantaj olduğunu söyleyen Öner Hocamız, mantıkçıların hem yazarken, hem de konuşurken çok açık, çelişkilerden uzak bir uslup kullandıklarını, dolayısı ile onları dinlemenin de, okumanın da insanı sıkmayacağını söyledi.

Programın açılış oturumunda Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mantık Anabilim Dalı başkanı sayın Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu ile Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Mantık Anabilim Dalı Başkanı sayın Prof. Dr. M. Tahir Yaren birer konuşma yaptılar.

v. mantık-_5263

Programın ikinci oturumunda Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mantık Anabilim Dalı öğretim üyesi sayın Yrd. Doç. Dr. Kamil Kömürcü “Sühreverdi el-Maktul ve Mantık” adlı bir tebliğ sundu. Oturumun moderatörlüğünü Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu, raportörlüğünü de Doç. Dr. Aytekin Özel yaptı.

v. mantık_5352

Programın üçüncü oturumunda Karadeniz Teknik Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mantık Anabilim Dalı öğretim üyesi sayın Yrd. Doç. Dr. Ali Tekin “Farabi’nin Burhan Teorisi” adlı bir tebliğ sundu.Oturumun moderatörlüğünü Prof. Dr. Ali Durusoy, raportörlüğünü de Yrd. Doç. Dr. Ali Çetin yaptı.

v. mantık-5355

Programın dördüncü oturumunda İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi sayın Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özturan da “Hikmetü’l-İşrak ve Şarihlerinde Bilginin Taksimi ve Mantık” adlı bir sunum yaptı.Oturumun moderatörlüğünü Prof. Dr. Ahmet Kayacık, raportörlüğünü de Yrd. Doç. Dr. Ferruh Özpilavcı yaptı.

v. mantık_5357

Program daha sonra Prof. Dr. M. Tahir Yaren, Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu, Prof. Dr. Ali Durusoy, Prof Dr. Ahmet Kayacık, Prof. Dr. Bayram Dalkılıç, Prof. Dr. Hasan Ayık, Prof. Dr. İsmail Köz, Prof. Dr. İsmail Latif Hacınebioğlu’nun değerlendirme konuşmaları ile son buldu.

v. mantık_5363

v. mantık_5375

(Not: Resimlerin gerçek boyutları için lütfen üzerine tıklayınız.)