Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi işbirliğinde gerçekleştirilen “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerinin Dini Danışmanlık ve Rehberlik Yeterlikleri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Projesi” başarıyla tamamlandı. Yürütücülüğünü Fakültemiz Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Çapcıoğlu ile Yaygın Din Öğretimi ve Uygulamaları Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Havva Sinem Uğurlu’nun yaptığı proje kapsamında, Ankara ilindeki liselerde görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleriyle 3 hafta süreyle çevrimiçi eğitimler gerçekleştirildi. Söz konusu eğitimlerle, öğretmenlerin dini danışmanlık ve rehberlik bilgi, beceri ve yetkinliklerinin geliştirilmesi amaçlandı. Projeye, araştırmacı olarak, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. Remziye Ege, Doç. Dr. Halise Kader Zengin, Doç. Dr. Rabiye Çetin, Dr. Hadi Ensar Ceylan ve Dr. Fatma Çapcıoğlu katkıda bulundu. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Proje Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Ekibi’nde ise, Dr. Şefika Mutlu, Abdullah Cevizci, Ahmet Polat ve Aslıhan İlhan yer aldı. Eğitim programı, 167 DKAB öğretmeni ile 25.01.2021-05.02.2021 tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Proje kapsamında, 7 üniversiteden 17 öğretim elemanının yanı sıra, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı’ndan 1’er eğitici rehberliğinde, çevrimiçi eğitimler gerçekleştirdi. Yoğun ilgi ve katılımla yürütülen eğitimlerin ardından Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından katılım belgeleri hazırlandı ve katılımcıları temsilen bir grup öğretmene 10.03.2021 tarihinde düzenlenen törenle takdim edildi.

Projenin başarıyla tamamlanmasının ardından, Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Nazif Yılmaz başkanlığında, Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Din Öğretimi Eski Genel Müdürü Halil Hayıt, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nden Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı Dr. Ahmet İşleyen, İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Dr. Yusuf Akbaş, Araştırma-Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Uğur Tecir, Uluslararası Eğitim ve Öğretim Daire Başkanı Mustafa Yıldız’dan oluşan üst düzey bir heyet, Fakültemize teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Şamil Dağcı tarafından kabul edilen heyetle yapılan görüşmeye, Fakültemizden Proje Yürütücüsü ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Çapcıoğlu’nun yanı sıra, Öğretim Elemanları ve Proje Araştırmacıları Doç. Dr. Rabiye Çetin, Dr. Hadi Ensar Ceylan ile Dr. Fatma Çapcıoğlu katıldı. Görüşmede, Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Nazif Yılmaz, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile yürütülen verimli işbirliğinden duyduğu memnuniyeti ve desteklerinden dolayı proje paydaşlarına teşekkürlerini ifade etti. Yılmaz, ayrıca mevcut çalışmalara yenilerinin eklenmesiyle birimler arası işbirliğinin geliştirilerek sürdürülmesini arzu ettiklerini belirtti. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Şamil Dağcı ise, heyetin ziyaretinden ve olumlu geribildirimlerinden duyduğu memnuniyeti vurgulayarak, paydaşlar arası işbirliğinin güçlenerek sürdürülmesini arzuladıklarını belirtti ve ziyaretçilere teşekkürlerini iletti. Görüşme, proje katılımcılarına teşekkür belgelerinin takdiminin ve karşılıklı hediyeleşmelerin ardından sona erdi.