Federal Almanya İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Dr. Markus Kerber başkanlığında, Dr. Reinhard Busch, Johannes-Gabriel Goltz, Paul Amann, Martin Vetter, Frank Simon ve Seda Isoğlu’ndan oluşan bir heyet, 27.02.2019 tarihinde Fakültemizi ziyaret etmiştir. Dekanımız Prof. Dr. İsmail Hakkı ÜNAL tarafından kabul edilen heyete Fakültemiz hakkında bilgi verilmiş ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmuştur. Heyet, daha sonra Fakültemiz Uluslararası İlahiyat Programı’nda öğrenim gören bir grup Türk kökenli Alman vatandaşı öğrenci ile de görüşmeler gerçekleştirmiştir. Bu görüşmelerde Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızın din, kimlik ve entegrasyon sorunlarının çözümüne ilişkin öneriler üzerinde durulmuştur. Heyetle yapılan görüşmede Uluslararası İlahiyat Programı Koordinatörü Prof. Dr. Ali DERE de hazır bulunmuştur.