2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI UYUM  PROGRAMI ETKİNLİKLERİ YAPILDI
Fakültemizi yeni kazanan öğrencilerimizin üniversite yaşamına sağlıklı bir şekilde uyum sağlamalarını kolaylaştırmak amacıyla, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da 19-21 Eylül 2018 tarihleri arasında “Uyum Programı” başlığıyla bir dizi tanıtım etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğin ilk gününde Sn. Dekanımız Prof. Dr. İsmail Hakkı ÜNAL’ın açılış konuşmasından sonra Üniversitemiz hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Bu kapsamda, Üniversitemizde sağlık, kültür ve spor etkinliklerini tanıtan bir sunum gerçekleştirildi. Daha sonra  Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından, ilahiyat eğitiminin niteliği ve ilahiyat öğrencilerinden beklentilerin örnekleriyle açıklandığı açılış dersi verildi. Dersin ardından Fakültemizdeki bölümleri, anabilim dallarını ve İngilizce İlahiyat Programı’nı tanıtmak üzere sırasıyla Prof. Dr. İsmail KÖZ, Prof. Dr. Mesut OKUMUŞ, Prof. Dr. Mehmet ÖZDEMİR ve Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan TAN birer konuşma yaptı. 




Etkinliklerin ikinci gününde öğrencilerimiz, Üniversitemizin diğer birimlerinde öğrenim gören öğrencilerle ve öğretim elemanlarımızla birlikte, sırasıyla bilim ateşi yakma ile Atatürk’e saygı törenine ve Anıtkabir yürüyüşüne katıldı.
Uyum programının son gün etkinlikleri, Fakültemiz öğrenci işlerinden sorumlu Dekan yardımcısı Prof. Dr. İhsan ÇAPCIOĞLU’nun “İlahiyat Eğitimine Nasıl Hazırlanmalı?” adlı konuşmasıyla başladı. Ardından Fakültemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Remziye EGE tarafından Üniversitemiz Kadın Platformu’nun tanıtımı yapıldı. Son gün etkinliklerinin öğleden sonraki bölümünde ise, sırasıyla Şef Burhan ULUIŞIK Fakültemiz kütüphanesinin, Tekniker Hüseyin DEMİRER internet hizmetlerinin, Üniversite öğrenci konseyinden temsilciler ise öğrenci işlerinin tanıtımını yaparak yeni öğrencilerimize Fakültemizde sunulan ilgili hizmetler hakkında bilgi verdi. Uyum programımız, Fakültemiz Türk Din Musikisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram AKDOĞAN ve Doç. Dr. Fatih KOCA’nın musiki dinletisi ile sona erdi.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da uyum programı etkinliklerinin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için özverili katkılarda bulunan akademik, idari personelimize ve öğrencilerimize teşekkür eder, 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılının başarılı geçmesini dileriz.