Koordinatörlüğünü Fakültemiz Din Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Fatma Çapcıoğlu’nun üstlendiği “Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı” sergisi, 24.05.2018 Perşembe günü Fakültemiz Fuaye Alanında gerçekleştirilmiştir. Açılışını Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Çapcıoğlu’nun yaptığı sergide, Bahar dönemi formasyon dersleri arasında yer alan “Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı” dersi kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan materyaller ziyaretçilere tanıtılmıştır. Sergilenen materyaller arasında çizgi filmler, etkileşimli sunular ve akıllı telefon uygulamalarının yanında, oyunlar ve öğrenci katılımını gerektiren üç boyutlu modellere yer verilmiştir. Materyaller, 4-8. sınıf DKAB, 9-12. Sınıf DKAB, İmam Hatip ortaokulu “Kur’an-ı Kerim”, “Hz. Muhammed’in Hayatı” ve “Temel Dini Bilgiler” dersi ile İmam Hatip lisesi meslek dersleri öğretim programları kazanımlarına yönelik olarak hazırlanmıştır. Materyallerin seçiminde, program kazanımları ve gelişim düzeyine uygunluğun yanı sıra, öğrencilerin etkin katılımının sağlanması amaçlanmıştır. Ayrıca materyallerin tasarımında atık malzemelerin yeniden kullanımına imkan sunması bakımından geri dönüşüm, kullanışlılık ve dayanıklılık ilkeleri de önemsenmiştir. Sergi, öğretim elamanlarımız ve öğrencilerimiz tarafından ilgiyle takip edilmiştir.