Ar. Gör. Selahattin Polatoğlu – Abbasiler Dönemi Siyasi ve Kültürel Hayatında Katipler
       Tematik ve Disiplinlerarası İslam Tarihi seminerlerinin dördüncüsü 30.11.2017 Perşembe günü Ebu Hanife Salonunda gerçekleşti. Bu seminerin konuşmacısı, Van Yüzüncüyıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi araştırma Görevlisi Selahattin Polatoğlu idi. Polatoğlu, İslam Tarihi Anabilim Dalında Prof. Dr. Nahide Bozkurt danışmanlığında hazırladığı doktora tezi Abbasiler Dönemi siyasi ve kültürel hayatında önemli bir yeri olan Kâtiplik kurumu hakkında dinleyenlere güzel bir sunum yaptı. Öncelikli olarak çalışmasında kullandığı kaynakları tanıtan Selahattin Polatoğlu, kâtiplik ile ilgili kavramlara,  kâtipliğin ortaya çıkışına ve Abbasi Devleti döneminde kâtiplik kurumunun fonksiyonlarına dair önemli bilgiler verdi. Sunumun sonunda dinleyicilerden gelen sorular konuya dair daha ilginç ve detaylı bilgilerin konuşulmasını sağladı. Güzel ve verimli geçen seminerin sonunda Ar. Gör. Selahattin Polatoğlu’na İslam Tarihi Anabilim Dalı adına verilen plaketi fakültemizin duayen hocalarından Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Hayri Kırbaşoğlu takdim etti.