Dekanımız Prof. Dr. İsmail Hakkı ÜNAL Disiplinlerarası ve Tematik İslam Tarihi Seminerlerine Katıldı.
      Disiplinlerarası ve Tematik İslam Tarihi Seminerlerinin üçüncüsü 02.11.2017 tarihinde gerçekleşti. Hadis-İslam Tarihi İlişkisi başlığını taşıyan bu seminerde fakültemiz dekanı ve Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal katılımcılarla birlikte oldu. Yoğun bir katılımın olduğu programda Prof. Dr. Ünal’ın yaptığı konuşma ilgiyle dinlendi. İsmail Hakkı Ünal, ilmi geleneğimiz gereği birçok disiplinin birbiriyle sıkı ilişki içerisinde bulunduğunu, bu sebeple ortaklaşa yapılacak çalışmaların doğru sonuçlara ulaşmada önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca hadis kitaplarının kronolojiden ziyade başka saiklere göre tedvin edildiğinden, tarihi olaylarla ilgili rivayetlerde öncelikle tarih kitaplarına başvurulması gerektiğini belirtti. Seminer her zaman olduğu gibi dinleyicilerin soruları ve katkılarıyla sona erdi. Programın sonunda İslam Tarihi Anabilim Dalı adına Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eyüp Baş tarafından Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal’a  bir teşekkür plaketi takdim edildi. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri de güzel bir çiçekle teşekkürlerini sundular.