Yüksek lisans öğrencimiz Mehmet Alperen SAZ, 3.524 m. yüksekliği ile Torosların “Bolkar Dağları olarak bilinen dağ sırasının en yüksek noktası olan Medetsiz Zirvesi‘ne, 29-30 Temmuz 2017’de Ankara H.T.D. Doğa Sporları Topluluğu ile beraber, üniversitemizi ve fakültemizi temsilen  tırmanış yapmıştır. Öğrencimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamın diliyoruz.
Öğrencimizin tırmanışa ilişkin notu:
“29-30 Temmuz 2017’de 3.524 m. yüksekliği ile Torosların “Bolkar Dağları” olarak bilinen dağ sırasının en yüksek noktası olan Medetsiz Zirvesi’ne Ankara H.T.D. Doğa Sporları Topluğu ile beraber tırmanış gerçekleştirdik. Tekir/Karboğazı üzerinden ulaştığımız ana kampımızı 1788 m. yüksekliğe kurduk. İsminin  neden “medetsiz” olduğunu bize gösteren dağa ulaşmak oldukça güç oldu. 03.15’te yıldızlar altında başladığımız tırmanışımız ile 7 saat sonra 10.15’te ancak zirveye ulaşabildik. Zirveden Erciyes, Aydos, Hasan Dağı, Demir Kazık ve Aladağlar’ı gördük. Açık havada 45 dakika zirveyi yaşadıktan sonra aynı rotadan inişe geçtik. 4 saat 15 dakika süren tempolu inişimizle saat  15.15’te kampıza geri dönebildik.”
Daha nice zorluklara ve zirvelere..
Karacaoğlan’ın bu dağa ithafen yazdığı şiiri ile;

Yörü, behey Bulgar Dağı!
Senden yüce dağ olma mı?
Sende yaylayan güzelin,
Yanakları ağ olma mı?