Öğrencimizden Bolkar Dağları-Medetsiz Zirvesi Tırmanışı

Yüksek lisans öğrencimiz Mehmet Alperen SAZ, 3.524mt. yüksekliği ile Torosların “Bolkar Dağları olarak bilinen dağ sırasının en yüksek noktası olan Medetsiz Zirvesi‘ne, 29-30 Temmuz 2017’de Ankara H.T.D. Doğa sporları topluluğu ile beraber Üniversitemizi ve fakültemizi temsilen  tırmanış yapmıştır. Öğrencimizi tebrik ediyor başarılarının devamın diliyoruz.

Öğrencimizin tırmanışa ilişkin notu:

“29-30 temmuz 2017’de 3.524mt. yüksekliği ile Torosların “Bolkar Dağları” olarak bilinen dağ sırasının en yüksek noktası olan Medetsiz Zirvesi’ne Ankara H.T.D. Doğa Sporları topluğu ile beraber tırmanış gerçekleştirdik. Tekir/Karboğazı üzerinden ulaştığımız ana kampızı 1788mt yüksekliğe kurduk. İsminin  neden “medetsiz” olduğunu bize gösteren dağa ulaşmak oldukça güç oldu. 03.15’te yıldızlar altında başladığımız tırmanışız ile 7 saat sonra 10.15’te ancak zirveye ulaşabildik. Zirveden Erciyes, Aydos, Hasan Dağı, Demir Kazık ve Aladağlar’ı gördük. Açık havada 45 dakika zirveyi yaşadıktan sonra aynı rotadan inişe geçtik. 4 saat 15 dakika süren tempolu inişimizle saat  15.15’te kampıza geri dönebildik.”

Daha nice zorluklara ve zirvelere..

Karacaoğlanın bu dağa ithafen yazdığı şiiri ile;

Yörü, behey Bulgar Dağı!

Senden yüce dağ olma mı?

Sende yaylayan güzelin,

Yanakları ağ olma mı?