Özbekistan Uluslararası İslam Akademisi İmam Maturidi Uluslararası Bilimsel Araştırma Merkezi başkanı Dr. Davron Maksudov, İmam Buhari Uluslararası Bilimsel Araştırma Merkezi başkanı Dr. Shovosil Ziyodov, AYBÜ misafir öğretim elemanı Ali Asgarhan Kosimov ve Özbekistan Ankara Büyükelçiliği Din İşleri Müdürü Abdulmalik Toychibayev, 01.11.2021 tarihinde Fakültemize bir ziyaret gerçekleştirmiştir. Dekanımız Prof. Dr. Şamil Dağcı tarafından kabul edilen heyet ile yapılan görüşmede kurumlar arasındaki iş birliğini güçlendirmek amacıyla yeni adımlar atılması kararlaştırılmıştır. Toplantının sonunda İmam Buhari Uluslararası Araştırma Merkezi ve İmam Maturidi Uluslararası Araştırma Merkezi tarafından yayınlanan kitapların tanıtımı yapılmıştır. Toplantıda Fakültemiz dekan yardımcıları Prof. Dr. Mesut Okumuş ve Prof. Dr. İhsan Çapcıoğlu ile Öğretim Üyelerimiz Prof. Dr. Sönmez Kutlu, Prof. Dr. İsmail Köz, Prof. Dr. İbrahim Maraş, Doç. Dr. Engin Erdem, Doç. Dr. İbrahim Aslan, Doç. Dr. Ömer Acar da yer almıştır.