06 Temmuz 2020 tarihinde 12:00 ila 14:00 saatleri arasında “Maturidiliğin Günümüzdeki Önemi” Uluslarası Çevrimiçi Seminer Etkinliğinin birinci semineri “Selefilikle Mücadelede Maturidiliğin Önemi” başlığı altında Özbekistan Uluslararası İslam Akademisi ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi işbirliği ile gerçekleştirilmiştir. Oturuma Fakültemiz Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal açılış konuşmacısı olarak, Prof. Dr. Sönmez Kutlu “Zahiri-Selefi Anlayış Karşısında Maturidi’nin Akılcı Tevil Anlayışının Önemi” ve Prof. Dr. Hasan Onat ise “Hanefi-Maturidi İman Anlayışının Selefilikle Mücadeledeki Önemi” konulu bildirileriyle iştirak etmişlerdir. Seminer programı ve diğer konuşmacılar hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.