Fakültemiz Din Eğitimi Anabilim Dalı lisansüstü dönem açılış dersi, Rektörümüz Prof. Dr. Erkan İbiş, Dekanımız Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal, Fakülte içinden ve dışından öğretim elemanları ve lisansüstü öğrencilerin katılımıyla 27 Şubat 2020 Perşembe günü saat 10.30’da Fakültemiz Yönetim Kurulu’nda gerçekleştirildi. Açılış dersini Din Eğitimi Anabilim Dalı’nın Türkiye’deki kurucu ismi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Beyza Bilgin verdi. Ders öncesinde Prof. Dr. Beyza Bilgin’e “Beyza Bilgin’de Din Eğitimi, Din Eğitiminde Beyza Bilgin” adlı anı kitabı, Rektörümüz Prof. Dr. Erkan İbiş tarafından takdim edildi. Anı kitabı, Türkiye’nin çeşitli fakültelerinden pek çok din eğitimi bilimcisi akademisyenin katılımıyla 24.01.2020 tarihinde gerçekleştirilen bir toplantı ile tanıtılmıştı. Prof. Dr. Erkan İbiş, konuşmasında, Prof. Dr. Beyza Bilgin’in din eğitimi alanındaki öncü rolüne değinerek, anı kitabında emeği geçen din eğitimi anabilim dalı öğretim üyelerine teşekkür etti. Ayrıca Fakültemizin Kasım ayındaki 70. kuruluş yıldönümüne atıfta bulunarak, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin Türkiye’de marka olduğunu yeniden vurguladı. Dekanımız Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal da, konuşmasında, Prof. Dr. Beyza Bilgin’in Din Eğitimi alanındaki çalışmalarının önemine değindi. Açılış konuşmaları kapsamında Prof. Dr. Beyza Bilgin’in ilk asistanları arasında yer alan Fakültemiz Din Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Mualla Selçuk, Prof. Dr. Cemal Tosun ve Prof. Dr. Recai Doğan da söz aldılar.
Konuşmaların ardından Prof. Dr. Beyza Bilgin, “Türkiye’de Din Eğitiminin Tarihi Süreci ve Kültürlerarası Eğitim” başlıklı açılış dersini verdi. Açılış dersine, Fakültemiz Din Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elamanlarımız, yüksek lisans ve doktora öğrencilerimiz ile çeşitli üniversitelerden gelen akademisyenler ile lisansüstü öğrenciler katıldı.