Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrenci topluluğu Genç Akademiar’ın organize ettiği “Lisansüstü Tezlerde Yayın Etiği İhlalleri Önleme Programı Eğitimi” semineri 20 Kasım 2019’da Yunus Emre Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Abdullah Demir’in sunduğu seminere çeşitli fakültelerden akademisyenler ve lisansüstü öğrencileri katıldı.
Semirde; yayın etiği ihlalleri (intihal, haksız yazarlık, sahtecilik, çarpıtma, dilimleme, çifte yayın), yayın etiği ihlallerini önleme, yayın etiği ihlallerinin cezası, intihal tespit programları (İthenticate, Turnitin, İntihal.net), atıf ve kaynak gösterme sistemleri (Chicago, APA, İSNAD Atıf Sistemi) ve yardımcı programları ( Zotero, Mendeley, EndNote) ile İsnad Atıf Sistemi hakkında katılımcılara görseller eşliğinde sunum yapıldı.